
Diferentele dintre aceasta tehnica, tatuajul clasic si micropigmentare sprancene
Pigmentii sunt organici, nu au la baza oxid de fier ca in cazul tatuajului sprancenelor, iar culoarea nu va fi afectata in timp. O diferenta importanta intre tatuajul sprancenelor si Microblading, o face adancimea la care se lucreaza tehnica, la tatuaj se lucra in al treilea strat de piele (hipoderm) asta inseamna ca trecea de radacina firului de par, distrungandu-l, iar acesta nu mai crestea. La Microblading se lucreaza in primul strat al pielii (epiderm), asta inseamna ca se zgarie superficial primul strat a pielii, iar cel mai mare beneficiu reprezentand stimularea cresterii firului de par (atunci cand exista radacina).
Fata de tatuajul sprancenelor si micropigmentare, un alt atu pe care il are tehnica MICROBLADING este faptul ca procedura nu este dureroasa, iar zona respectiva nu se irita atat de mult ca dupa o procedura de tatuaj clasic al sprancenelor, iar cojitele care se formeaza la cateva zile dupa, sunt foarte fine si cad repede. Iar perioada de vindecare este mult mai scurta.
Ce ar trebui sa stii inainte sa vii la sedinta?
Pentru a avea cele mai bune rezultate trebuie sa tii cont de cateva recomandari:
- este bine sa-ti faci un tratament de exfoliere si hidratare pentru a avea pielea in cea mai buna forma. Astfel vei obtine cel mai bun rezultat in reconstructia sprancenelor
- nu consuma alcool, cafea , cola sau orice alt fel de energizant (deoarece anuleaza efectul anestezicului).
Etapele si descrierea procedurii:
1. Prima sedinta de include stabilirea formei si pigmentarea sprancenelor.
Durata aproximativa – 2 ore
- se aplica un anestezic crema, EMLA (lidocaina 25mg/g) pentru a amortii zona
- apoi stabilim impreuna forma. Este cea mai importanta etapa si de aceea ii aloc intotdeauna 30 de minute. Discutam despre cum iti doresti sa arate noile sprancene, cum le vezi pe cele pe care le ai acum si ce imbunatatiri ai vrea sa aiba (ex: mai groase, mai subtiri, mai pline, mai definite). Apoi te sfatuiesc eu tinand cont de: forma fetei tale si proportiile ei, dimensiunea si forma fruntii, distanta dintre ochi, etc.
- desenez cu ajutorul unui creion forma noilor sprancene;
- dupa ce am agreat impreuna noua forma, trecem la procedura propriu-zisa de care presupune trasarea noilor “fire de par”
- la sfarsit aplicam o crema speciala de hidratare.
Pentru cele mai bune rezultate, te rugam sa respecti regulile de ingrijire a sprancenelor.
2. Sedinta suplimentara presupune refacerea formei stabilite si repigmentarea firelor trasate anterior pentru ca acestea sa reziste pe termen cat mai lung orice problema (gol, asimetrie, culoare) le poti discuta cu tehnicianul tau si vor fi cu siguranta corectate pe parcursul sedintei de retusare, sedinta suplimentara ce se face la solicitarea voastra, contracost.
Durata aproximativa – 1 ora
Dupa ce procedura s-a incheiat, vom sta de vorba si va vom da indicatii pentru perioada imediat urmatoare, cat si pe timp mai indelungat. Important este ca procesul de cicatrizare, de vindecare a micilor incizii sa se faca fara complicatii, intr-un timp cat mai scurt. Pentru asta veti primi un set de reguli de ingrijire pe care va rugam sa le respectati intocmai. Abaterile de la aceste reguli pot rezulta in infectarea zonei, in vindecarea mai lenta, in pierderea de densitate de culoare in zonele tatuate. Pentru a nu ajunge in situatii neplacute, este mai bine sa respectati aceste indicatii.
Indicatii de ingrijire in perioada imediat urmatoare:
- Este interzis contactul cu apa pana la cadarea cojitelor ( intre 4 si 5 zile in functie de gradul de vindecare a pielii a fiecarei persoane in parte) ceea ce presupune demachierea fetei cu ajutorul dischetelor demachiante;
- nu mergi la sala, piscina sau sauna in primele 4 zile. Transpiratia sau clorul din apa pot afecta culoarea sprancenelor si elimina pigmentii;
- protejeaza sprancenele de soare purtand o pereche de ochelari mari sau o palarie de soare. Soarele poate modifica culoarea pigmentilor.
- in general, pentru a pastra culoarea sprancenelor cat mai mult timp (pana la 3 ani) te sfatuiesc sa folosesti un spray cu protectie solara minim 30.